Det er ikke slik at man må slutte å sitte på verandaen når sommeren er over, ihvertfall ikke når det finnes teknologi som gjør at terrassen aldri blir kald. En terrassevarmer vil gjøre at du trygt kan sitte på verandaen nesten hele året, det er tross alt mye mer koselig enn å sitte innendørs hele tiden. Enten du har gjester på besøk, skal spise mat på verandaen eller om du vil kose deg med en bok på verandaen om kvelden, en terrassevarmer vil gjøre alt det mulig.

Det finnes flere modeller å velge imellom. Vil du ha en som er lett å bære på eller en som er veldig stor? En som kan sitte på bordet og gulvet eller henge fra taket? Etter å ha tenkt på størrelse må du tenke på om du skal ha en elektrisk terrassevarmer eller en som bruker gass. De elektriske vil være best for noen timer av gangen, mens den av gass er best til å varme jevnlig over lang tid.

terrassevarmer gassEn terrassevarmer gass bordmodell kan være fin og minimalistisk om du ikke behøver å varme opp et stort område. Disse vil også være billigere enn de større modellene på markedet og vil være perfekt for de som ikke har tenkt å la terrassevarmeren definere hele uteområdet. Du vil finne mange gode designs av bordmodellen, mange ser ut som lamper i flott design som allikevel vil gjøre uteområdet penere.

Er du ute etter noe større, kan du kjøpe en terrassevarmer gulvmodell. De som plasseres på gulvet vil være større og dekke større områder. Du må nok betale litt ekstra, men du vil få mye igjen for pengene. Disse vil også komme i mange flotte designs, som for eksempel en pyramide eller en gatelampestil. Det er mange variasjoner av terrassevarmere, og det kan være lurt å tenke på hvordan de skal passe inn i ditt uteområde før du kjøper den.

Den beste terrassevarmer vil gi veldig mye varme og kan holde veldig lenge. For å sikre deg god kvalitet kan du se hvor mye watt produktet ditt har og hvor lang levetid den forventes å ha. Skal du ikke bruke terrassevarmeren så mye er det heller ingen skam i å kjøpe en billigmodell, men da kan du ikke forvente så altfor mye. Har du laget en fin uteplass som du vil ha varmet opp under kalde vinterdager, kan det være lurt å investere i god kvalitet.

Gass eller elektrisk?

Det er to typer terrassevarmere på markedet: de som bruker gass og de som bruker elektrisitet. Hvor stor terrassevarmer du trenger er avhengig av hvor stort område du vil varme opp og hvor varmt du vil ha det. Av gassvarmere er det propangass som er den mest populære. Problemet med terrassevarmere som bruker naturgass er at man trenger profesjonelle til å installere dem, dermed blir det dyrere enn å bruke en elektrisk varmer eller en varmer som bruker propangass. Terrassevarmere som bruker propangass er de som selger aller mest i dag, de trenger ikke å installeres av profesjonelle og kan som regel flyttes på når man skulle ønske det. De vil også ha bedre kapasitet enn både elektrisk og naturgass. En av ulempene derimot er at du må fylle på gass.

Elektriske terrassevarmere kan også være fint å ha på terrassen, de er best om du skal bare ha varme noen få timer om dagen. De er også veldig enkle og du slipper å fylle opp gass eller å installere dem. Men selv om elektriske produkter har begynt å erstatte ting som bruker gass, er det altså terrassevarmere med propangass som er kongen på markedet. En ventil vil åpne seg idet du skrur den på slik at gass slippes oppover til en brenner som produserer varme på toppen av terrassevarmeren. Selv om elektriske terrassevarmere er litt svakere enn konkurrentene, er en av fordelene at de blir varme med én gang, de slipper nemlig å gå gjennom den prosessen som gassvarmere bruker til å varme opp.

Ettersom elektriske terrassevarmere må kobles til en vegg, vil de ikke være særlig mobile. Dessuten vil gassvarmere føles litt mer autentiske siden de har levende varme. En propangassvarmer vil altså være noe av det mest attraktive på markedet, men da kan problemet være at det er altfor mye å velge i. Om du sliter med å finne en terrassevarmer av god kvalitet kan du lese en terrassevarmer gass test for å finne ut hvilken modell som slår konkurrentene.

Det finnes varmelamper som ser ut som gamle oljelamper om du vil ha en litt gammeldags stil på ditt utested. Men det er også mange andre varianter på markedet, de mest vanlige modellene er de som ser ut som en radiator og som er laget av rustfritt stål, disse vil tåle mye hardt vær og holde ganske lenge. Er du i tvil om hvilken modell som er best, kan du alltids finne en varmelamper terrasse test.

Hvilke varianter er det på markedet?

Terrassevarmere kommer i mange forskjellige størrelser og varianter. Noen kan henges på en vegg, andre kan festes til et tak, mens andre er enklere å flytte rundt og kan settes på gulv eller bord. En standard terrassevarmer vil se litt ut som en liten versjon av en gatelampe, bare at den lager varme og ikke lys. Du kan også tenke på hvor stort område du vil at varmen skal dekke, en hovedregel kan være at dess mindre de er, desto mindre område vil de dekke, men det er ikke alltid at det er så enkelt.

Om du har en terrassevarmer med infrarød lampe, vil den gi en lysstråle som er ganske spesiell å se på. De vil gi verandaen en nærmest spirituell følelse samtidig som den genererer varme. En terrassevarmer kan altså gi hele uteplassen ved hagen et helt spesielt særpreg, prøv å møblere slik at terrassen blir en ideell plass for koselig prat og samvær. Rent teknisk er det ikke så veldig mange funksjoner på terrassevarmere, det du bør tenke mest på er om den har innstillinger for å justere på varmen. Om du skal plassere terrassevarmeren på et åpent område bør du også tenke på om vinden kommer til å blåse den ned slik at den blir ødelagt, noen modeller er ganske tynne og lette og vil trenge noe tungt til å holde dem på plass i tilfelle det blir sterk vind.

Terrassevarmere som bruker gass fungerer slik at de lager konveksjonsvarme. Det vil si at de flytter varme fra ett sted til et annet, de vil altså skille seg fra f.eks en infrarød terrassevarmer som istedenfor varmer opp objekter som den treffer og ikke selve luften. Fordelen med gassvarmere er at de ikke trenger strøm til å fungere, dermed vil de være lettere å flytte rundt på.

Dyrene trenger også varme i de kalde sesongene. Det finnes varmelamper som er designet for å brukes i dyrebur for å holde dyrene varme om vinteren. Har du for eksempel kaniner i bur, vil de fryse om vinteren, selv om de har pels, da gjelder det å sørge for at de har det godt og varmt om vinteren. Større varmelamper kan man bruke på terrassen hvis du har tak over. Varmelamper terrasse slipper å ta plass på gulvet, og vil gi mer direkte varme rett til de som er nedenfor.

Hvor mye koster en terrassevarmer?

Vanlige terrassevarmere koster mellom tusen til tre tusen kroner. Det kommer litt an på hvilken type det er, hvor stor den er og om det er gassvarmer eller elektrisk varmer. Som vi har nevnt tidligere, er det propangassvarmere som er de mest populære på markedet, disse vil komme i mange forskjellige fasonger og designs. Men en elektrisk terrassevarmer vil fortsatt være foretrukket av mange, de vil være enklere å bruke, du slipper å fylle på gass og de vil varmes opp raskere enn gassvarmerne.

Ettersom terrassevarmere med gass er så populære, er det mange forskjellige modeller å velge i. Sliter du med å finne den riktige, er det bare å lete opp en terrassevarmer test slik at du finner en modell som er av god kvalitet. Les gjerne om hva eksperter eller andre forbrukere har skrevet om produktet, det kan ofte gi litt ekstra trygghet. Det finnes billige alternativer til de som ikke har tenkt å bruke den så ofte, du vil nok finne noen til under tusen kroner. Som regel vil de billige modellene dekke litt mindre områder og være mindre i størrelse enn de dyrere modellene.

Skal du ha en terrassevarmer best i test må du nok ut med nesten 10.000,- kroner. De beste modellene vil dekke store områder, ha flott design, og vil tjene deg over lang tid. Det er kanskje ikke så vanlig å kjøpe så dyre terrassevarmere, men er du opptatt av veldig god kvalitet, bør du nesten gå opp i denne prisklassen. Vil du holde uteplassen din god og varm, vil kvalitet være bra, men du behøver ikke å bruke alle pengene dine på det.

Selv om mange vil mene at gassvarmere er best, vil det koste ekstra å fylle opp mer gass. Disse modellene vil også være litt tyngre. En terrassevarmer gass vil kanskje ikke koste så mye på butikken, men etter hvert kan den bli ganske dyr i drift. Derfor vil noen foretrekke elektriske modeller isteden. Er du interessert i en infrarød lampe, vil den ikke koste noe mer enn sine konkurrenter. Mange liker infrarøde modeller ettersom de gir en mer direkte varme og ikke varmer opp selve luften. Men folk er forskjellige og har ulike preferanser, så det er bare å lese seg opp på hvilke typer som interesserer deg mest.

Lag en paviljong eller vinterhage

En terrassevarmer vil sørge for at du kan sitte ute selv om det ikke er sommervær. Dermed kan du lage en fin plass i hagen eller på verandaen hvor du kan samle gjester og familie for fine kvelder ute i frisk luft. Kanskje bør du ha tak over for å beskytte mot regn og isolere deg litt med et par vegger, men det kan være lurt å bevare følelsen av å være ute og å ha utsikt mot skogen eller naboen. Det er noe helt annet å sitte ute og se på stjernene enn å samles innendørs. En fin uteplass vil tiltrekke gode samtaler og fine minner selv om man er hjemme.

Om det er veldig varmt ute kan du enten investere i flere terrassevarmere eller pakke deg inn i et teppe. I Norges vinterklima kan det fort bli kaldt, og dermed nyttig å ha en terrassevarmer for å holde på varmen. Ettersom du får muligheten til å være ute i lengre perioder kan du bygge ut en paviljong eller en vinterhage. La fantasien løpe løpsk og finn på noe ekstra flott, det hadde du kanskje ikke muligheten til å gjøre tidligere ettersom vinteren ble altfor kald til å være ute.

Har du ikke så mye plass ute? Da trenger du ikke å bekymre deg. Det finnes terrassevarmer bordmodell som vil holde deg god og varm så lenge du befinner deg i nærheten av den. En bordmodell vil ta liten plass, være billigere og du vil finne mange som har god design. Da får du muligheten til å sette deg ned med en god bok ute, selv om været er kaldt. En terrassevarmer vil kunne gi deg god varme selv om det kan se bittert ut utenfor terrassen.

Skal du ha skikkelig kvalitet, vil en terrassevarmer gass best i test gjøre om paviljongen din til et varmt fristed som vil verne deg mot alle årstidene. Det kan være lurt å kjøpe en terrassevarmer av god kvalitet slik at den vil holde lenge og gi nok varme til hele området.

Velg en terrassevarmer som passer til ditt utested

Det er kanskje ikke lett å bestemme seg for hvilken terrassevarmer man skal kjøpe. Når det er mange ulike varianter av et produkt på markedet, kan det være lurt å minske valgfriheten din slik at det skal bli lettere å finne en som du vil bli fornøyd med. Tenk på hvor stort område den skal dekke, om du vil henge den i taket eller på veggen, eller om du vil ha en stående på gulvet eller på bordet. Kanskje bør du bygge ut uteplassen først for å finne ut hvilken type som ville passe best inn i akkurat din paviljong eller veranda.

Mange er også opptatt av god design, og det er det mer enn nok av på terrassevarmere. Noen modeller ser ut som fine lamper eller gatelykter, mens andre ser ut som lyskastere på en fotballbane. Infrarøde lamper gir et veldig spesielt lys som gir en unik stemning til uteplassen. Det finnes også terrassevarmere som også vil fungere som et lite bord slik at du slipper å plassere den bort fra der folk sitter. Andre terrassevarmere er formet som en peis som du kan bære med deg og med kunstige flammer som gir deg en ekstra følelse av varme.

Hvis du vil plassere terrassevarmeren et lite stykke fra der hvor folk oppholder seg, kan du kjøpe en terrassevarmer med fjernkontroll, da slipper du å reise deg hver gang du skal endre på temperaturen. Det er ikke alltid at billige modeller har en fjernkontroll, men det kan du finne ut før du kjøper terrassevarmeren. De beste modellene vil også ha litt flere funksjoner, som blant annet en reflektor som gir god varmeeffekt, lydløshet, lang levetid og materialer som tåler hardt vær.

En infrarød varme terrasse vil skille seg litt ut fra andre terrasser. Det røde lyset vil skape en unik stemning på terrassen samtidig som den vil varme den opp. Den infrarøde strålingen vil fungere som en mini-sol idet den sender ut strålevarme som ikke varmer opp luften, men objektene som den treffer. Disse typene vil altså skille seg ganske mye fra de andre terrassevarmerne og kan nesten sies å skape sommerstemning også på vinteren.

Det er altså mye å velge i, og det vil ikke være lett å finne den perfekte terrassevarmeren. Noen foretrekker elektrisk, andre liker gassvarmere, mens andre synes at infrarød varme er best. Etter å ha bestemt deg for hvilken type du vil ha, kan det være lurt å tenke på størrelse, design og kvalitet. Den enkleste måten å gjøre det på vil være å finne en test av terrassevarmer hvor de måler forskjellige modeller opp mot hverandre.

Vær forsiktig med gassvarmere

terrassevarmer testMange terrassevarmere er laget av rustfritt stål og vil ofte holde ganske lenge, men det vil allikevel være lurt å vaske dem litt i blant. Du kan jevnlig fjerne vann fra overflaten slik at det ikke blir synlig merker, om det er andre flekker som er vanskelige å tørke av kan du bruke vaskemiddel som fjerner fettmerker. Som regel vil de tåle litt, men blir det uvær eller storm bør du tenke på å ta med den innendørs. Skal du ikke bruke den på en stund kan det også være lurt å stue den bort i et rom som er rent.

Bruker du en gassvarmer er det veldig viktig å tenke på at den kan være brannfarlig. Ikke flytt på terrassevarmeren mens den er i bruk og husk å plassere tunge objekter ved føttene om det er fare for at vinden kan blåse den i bakken. Når du skal slå den av, må du vente til brenneren har sluttet å lyse før du er ferdig. La den få kjøle seg før du flytter den eller begynner å vaske den. Om du har barn, bør du fortelle dem at de må være forsiktige rundt terrassevarmeren. Og husk å aldri la den være i kontakt med andre brannfarlige ting.

Om den slutter å fungere kan du sjekke om det er nok gass i terrassevarmeren, er det lite gass kan den gi mindre varme eller slutte å fungere. Du kan også se om det er noe som blokkerer brenneren. Vil du ha en modell som skal holde lenge, bør du kjøpe en terrassevarmer best test. Ellers er det bare å være forsiktig rundt dem slik at du ikke utsetter deg for unødvendig fare.

Skap god stemning og varme på kalde dager

Om du vil ha en terrassevarmer som er enkel å flytte, bør du kjøpe en gassvarmer. Elektriske terrassevarmere må vanligvis kobles til en vegg og vil være vanskelig å flytte etter at de er satt på plass. Skal du ha en liten terrassevarmer bør du ha den på bordet eller et sted nærme der folk befinner seg om den skal ha noen god effekt. En terrassevarmer kan gi den samme følelsen som man har når man er ved et bål, samtalene begynner å løsne og det å sitte ute på en kald kveld har noe helt spesielt ved seg som er vanskelig å sette ord på. De kan også gjøre uteplassen din litt penere ettersom mange har veldig godt design. Det finnes noe for alle og enhver, og det kan være lurt å tenke like mye på design som kvalitet.

En terrassevarmer gass pyramide vil for eksempel ha en veldig spesiell stil som kan pryde uteplassen din, ellers kan du finne modeller som kan festes til veggen eller til taket. Er du usikker på hvilken type du skal ha, kan du alltids se deg litt om før du kjøper deg en. Om du vil ha en pekepinn på hvor sterk terrassevarmeren er, kan du se hvor mye watt den har, mange modeller vil også opplyse deg om hvor stort område de dekker. Finner du ikke den informasjonen du vil ha på butikken, kan du alltids lete den opp på nettet eller spørre de som jobber i butikken.

Terrassevarmere kan altså skape mye glede, enten på hytta eller hjemme. Å skape ditt eget utested kan være et interessant prosjekt, og noe som kan gi mye glede over lang tid ettersom man endelig kan få holde på varmen til og med når det er kaldt ute. Men om den går i stykker, vil det kanskje slå sprekker i idyllen. Sørg for at du kjøper en terrassevarmer av god kvalitet, let etter en test av terrassevarmer bare for å være på den sikre siden.