En isbitmaskin vil gi deg ekstra friske drinker i lang tid fremover. De er perfekte til hjemmet ditt eller til å ta med på campingtur. Vil du ha kjapp isbitproduksjon til enhver tid? Med en isbitmaskin slipper du å lage isbiter selv, maskinene er enkle å bruke og vil tjenestegjøre deg godt. Velg mellom forskjellige størrelser på det digitale panelet. Alt du trenger å gjøre er å fylle på vann, så vil den gjøre resten av jobben selv.

Det kan være lurt å kjøpe en isbitmaskin av god kvalitet om du vil at den skal holde lenge. Husk at de er bærbare, det betyr at du kan ta de med på camping og hytta slik at du får en liten touch av sivilisasjon og luksus der også. Etter at du har blitt vant med å ha isbiter i drikken din, vil du aldri se deg tilbake. Hvorfor skal ikke din drikke også smake frisk og god hver eneste gang? Det er slike små nyvinninger som gjør at vi stadig får det bedre. Restaurantbransjen har nok hatt lignende maskiner i ganske lang tid, men nå har det gått opp for folk at de kan ha like gode drikke i hjemmet som de kan få servert på restaurant.

isbitmaskin testDet finnes flere varianter av isbitmaskiner. De kan være forskjellige i design, kvalitet, tempo og størrelser. En isbitmaskin best test vil kunne yte bra over lengre tid og sørge for at du alltid har gode isbiter til dine drinker. Du vil få isbiter i forskjellige størrelser tilgjengelig til enhver tid. Skal du ha mange personer på besøk, vil de absolutt sette pris på å ha isbiter til drikken. En god isbitmaskin vil holde ut lenge og gi deg isbiter i mange år fremover.

Husk å lese deg opp på hvilken garanti din isbitmaskin har, dess lengre garantien er, desto bedre tro har produsenten på sitt eget produkt. Det er nemlig slik at mange produkter kan gå i stykker veldig fort, og produsentene bryr seg ikke så mye, spesielt om det er billigprodukter. Billige maskiner bruker litt andre materialer og blir ikke laget for å holde ut lenge, så tenk på kvalitet når du skal kjøpe deg en isbitmaskin.

Å kjøpe isbitmaskin kan være en god idé om du elsker å friske opp hverdagen. Vil du ha noen tips til hvilken type maskin du skal kjøpe? Les lenger ned for å få mer informasjon om hvordan isbitmaskiner fungerer, hvordan man skal vedlikeholde dem og hva som er forskjellen på de ulike typene. Det er kanskje ikke slik at man må ha en isbitmaskin, men det er mye man ikke må ha som man allikevel verdsetter.

Andre ting å tenke på før du kjøper deg en isbitmaskin er om den passer godt til hjemmet ditt. Har den en helt annen farge enn kjøkkenet, vil den kanskje se litt merkelig ut på kjøkkenbenken. Det går an å plassere den i et skap, men det er ikke alltid like praktisk. Kanskje har du egne preferanser til hvordan du vil at en isbitmaskin skal se ut? De kommer i ulike varianter, en moderne maskin med touch-panel er kanskje den store favoritten hos mange.

En elektronisk prosess

En isbitmaskin vil gjøre om vann til firkantede isbiter ved en elektronisk og automatisert prosess. Den som bruker maskinen trenger ikke å tenke så mye på hva som skjer inne i maskinen, men de fleste vet nok hvordan vann kan bli til is. Før i tiden måtte man helle vann i en plastikkform, og så legge den i fryseren og vente til den blir til is. Det er fortsatt mange som gjør det i dag, men det finnes enklere løsninger som gjør at du kan få tak i isbiter hele tiden uten å tenke så mye på det.

En isbitmaskin bruker elektronikk til å la vannet fryse raskere, du trenger ikke å legge vann forsiktig opp i en form for så å sette den inn i en fryser. Alt du trenger å gjøre er å fylle oppi vann, trykke på noen knapper, så vil isbitmaskinen gjøre resten for deg. Fordelen med isbitmaskiner er at de er effektive og kan lage massevis av isbiter om gangen på veldig kort tid. En restaurant vil bruke litt bedre maskiner enn de som er ment for hjemmebruk ettersom de skal servere så mange folk hele tiden.

Selv om selve prosessen kan høres enkel ut, er det mye som foregår inne i maskinen. En vanlig klage på isbitmaskiner er at de kan bråke mye, det kan skape mange forstyrrelser som man helst vil være foruten. En god isbitmaskin er ofte laget slik at de lager mindre lyd, og det finnes helt lydløse maskiner på markedet. Så om du vil unngå unødvendig irritasjon, vil vi anbefale at du kjøper en stillegående isbitmaskin.

Finn innstillinger på displayet

Noen isbitmaskiner har en touch-skjerm hvor du kan endre på innstilingene. Vanligvis er det 2 eller 3 forskjellige størrelser du kan velge mellom. Ellers kan du stille inn hvor mange isbiter den skal lage og om du skal slå den av eller på. Det er som regel ikke veldig mange funksjoner på isbitmaskiner. De er relativt enkle oppfinnelser med et smalt bruksområde, men det betyr ikke at de ikke kan blidgjøre deg. Å ha tilgang til så mange isbiter hver dag vil gjøre dagene dine litt bedre, dessuten er de enkle å bære med seg rundt omkring om du vil ta den med på tur.

Displayet vil også si fra om vanntanken begynner å bli tom. Å fylle oppi vann er stort sett den ene jobben du trenger å gjøre selv. Du bør også fjerne isbiter som har ligget der over lang tid, de har en tendens til å få vond smak når de blir gamle. På displayet kan du velge mellom de forskjellige innstillingene som maskinen har. Den beste isbitmaskin vil ha en moderne touch-skjerm hvor du kan stille inn de ulike funksjonene. Noen vil også pipe idet de holder på å gå tom for vann. Selv om du ikke nødvendigvis har så mange funksjoner å velge mellom, vil en pen skjerm se veldig bra og moderne ut. Som regel kan du velge mellom størrelser på isbitene, sjekke hvor mye vann som er i vanntanken, stille inn klokken (om det er på displayet), velge hvor mange isbiter du skal ha og skru maskinen av eller på.

Store nok til å lage mange isbiter

De fleste isbitmaskiner har ca. samme størrelse, de vil være rundt 40 cm. i lengden, 30 cm. i bredde og ca. 25 cm. i høyden. De vil ha nesten samme form som en stasjonær PC, bare at de er litt større. Det som kan variere er hvor mye vann det er plass til i vanntanken, det kan variere fra 2 til 4 liter. De beste isbitmaskinene vil altså ha mer kapasitet og mer plass i kurven til å lagre ferdige isbiter. Slike isbitmaskiner er designet for hjemmebruk, og du skal være god om du trenger flere isbiter enn de beste kan lage. De er også i perfekt størrelse til å bære med seg på tur, enten du skal på hytta eller på camping eller vil flytte den rundt i huset.

Det finnes også mini isbitmaskin, men de er ikke like enkle å finne. Det produseres ikke så mange av de bittesmå isbitmaskinene, så du må kanskje nøye deg med en som er litt større. Hvis du synes at de vanlige isbitmaskinene tar mye plass, kan du alltids legge den i et skap slik at den ikke synes så godt. Det er enkelt å flytte på dem ettersom de ikke er så store og tunge å bære. Om du vil ha forskjellige størrelser på isbitene og vil variere mellom store og små for å tilpasse drinken din, bør du kjøpe en av de bedre modellene. De beste maskinene lar deg velge mellom 3 ulike størrelser slik at de alltid vil passe til drinken din.

Som regel er de fleste isbitmaskiner veldig like i størrelse, men det kan være at produsenten begynner å eksperimentere mer i fremtiden, ettersom det er et relativt nytt fenomen. Kommersielle virksomheter har brukt litt større typer i lang tid, og produsentene har nedskalert dem for å passe til vanlige hjem. I fremtiden vil du kanskje også finne nye størrelser å velge mellom. Men det er en grunn til at de har den størrelsen de har nå, den passer perfekt til kjøkkenbenken og har god kapasitet.

Velg riktig design som passer for deg

Når det kommer til design er de fleste relativt like med en rektangulær form. De ser ut som en stasjonær PC, bare at de ser mer moderne og fine ut. De fleste er såpass pene å se på at de kan plasseres på kjøkkenet helt uten problemer. Om du synes at farge er viktig, vil du få mye å velge i. De fleste vil ha et lokk på toppen hvor du kan hente de ferdige isbitene fra. Liker du moderne design eller noe litt mer gammeldags? Kanskje synes du at det enkle er det beste. Det er bare å se seg litt om før man kjøper, de kan tross alt vare i lang tid og være noe du skal se på hver gang du går inn på kjøkkenet eller hvor du enn har tenkt å plassere den.

Om du synes det er vanskelig å finne riktig isbitmaskin, kan du alltids finne en isbitmaskin test. Der vil du ofte finne mange stilige maskiner om du synes at design er noe av det viktigste. Ettersom mange isbitmaskiner vil ha de samme funksjonene, er det ikke så dumt å være litt kresen på design. Uansett hvilken maskin du finner ut at du vil ha, vil den nok ha cirka de samme funksjonene som de fleste andre. Selvsagt finnes det unntak, men er du opptatt av design er det mye å velge i. Du bør kanskje passe på at valget av design ikke går utover kvaliteten, men ofte er det de beste isbitmaskinene som ser best ut.

Det er godt mulig at det vil komme enda flere varianter i fremtiden ettersom isbitmaskiner blir stadig mer populære. Slik er det vanligvis med populære produkter, produsentene får øye på nye muligheter både innen design og funksjonalitet. Om isbitmaskiner begynner å bli mer ettertraktet, vil du nok se en eksplosjon av nye design.

Liten pris, mye glede

Man trenger ikke å spare så altfor lenge for å få råd til en isbitmaskin. Mange isbitmaskiner er veldig like, men de kan variere i kvalitet. Noen er raskere enn andre, og noen kan by på flere størrelsestyper slik at du slipper å ha samme størrelse i alle drinkene dine. Prisene kan variere litt, men som oftest vil de koste deg mellom tusen til fem tusen kroner. En svakhet med de billige maskinene er at de kan gå i stykker ganske fort, så vil du ha en som skal holde lenge, bør du nok nesten gå litt opp i pris.

Isbitmaskin pris er ikke så veldig mye med tanke på hvor lenge den kan vare. Du kan sette av en liten del av lønna, eller kanskje får du igjen på skatten og vil ha noe morsomt som samtidig er nyttig. Isbitmaskiner ser også ganske fancy ut og vil sette preg på kjøkkenet. Gjestene dine kan få en restaurantfølelse når de kommer på besøk, kanskje er de ikke så vante med isbiter i vanlige norske hjem. De beste isbitmaskinene ser veldig stilige ut og har et moderne preg, med touch-skjerm, mye kapasitet og raske isbiter.

Du kan kjøpe deg en isbitmaskin billig hvis du har dårlig råd, kanskje vil du også finne en på tilbud om du er heldig. Skal du ikke bruke den så mye, er det ikke nødvendig å kjøpe den dyreste. Men de billigste modellene vil ikke vare like lenge, dessuten kan du ofte ikke velge mellom forskjellige isbitstørrelser på disse. Det er helt opp til deg som forbruker om du vil velge kvalitet eller lav pris.

Om du er ute etter god valuta for pengene, kan du se etter en isbitmaskin test. Da vil du finne de beste som er på markedet, og kanskje er det ikke de aller dyreste som er aller best. Noen modeller kan være overpriset, da kan det være lurt å sette seg inn i hva andre eksperter mener. Du kan også lese anmeldelser av andre forbrukere som kan ha en formening om den isbitmaskinen du er nysgjerrig på leverer som forventet. Når det er så mye valgfrihet som det er i dag, kan det være greit å gjøre valgene litt smalere og å høre på de som vet hva de snakker om.

Hvor god er garantien på isbitmaskiner?

Det er ikke sikkert at du får en garanti på mer enn ett år, så sørg for at du kjøper en god isbitmaskin slik at den kan holde lenge. Om det er produksjonsfeil på produktet ditt er det som regel bare å levere det tilbake med én gang, da vil forhandleren skjønne at du har krav på et nytt produkt eller pengene tilbake. Noen produsenter lar deg få gratis reparering de første månedene etter at du har kjøpt produktet, da er det lurt å ta vare på kvitteringen slik at du kan vise at det er du som har kjøpt produktet.

En garanti kan la deg få nye deler helt gratis. Husk at garantien ikke dekker skader som skjer ved at du frakter den eller at du har behandlet produktet med uforsiktighet. Etter at garantien er utløpt vil du ikke lengre ha krav på pengene tilbake dersom maskinen blir ødelagt. Husk at garantien avhenger av både produkt og leverandør, det er viktig å sjekke hvilken garanti du får før du kjøper produktet. Noen leverandører operer med angrerett i ett år eller noe lignende på de fleste produkter som de selger, mens andre lar produsenten av produktet bestemme hvor lenge garantien skal vare. Så det kommer litt an på situasjonen. Skal du kjøpe isbitmaskinen i en fysisk butikk, kan du alltids spørre de som jobber deg. Ved nettkjøp bør du lese deg litt opp på nettsiden, husk å ta vare på garanti-lappen som de kanskje sender sammen med produktet. Om du skal erstatte et produkt som du kjøper gjennom nettet, må du kanskje sende den tilbake i posten.

En isbit maskin kan holde i over 10 år om du tar godt vare på den, men det gjelder å kjøpe den riktige typen som ikke går i stykker med en gang. Det er ikke ideelt å stadig reparere en maskin som hele tiden går i stykker, enten det er gratis gjennom forsikringen og gjort av profesjonelle eller om det er deg selv som må gjøre jobben. Det beste er nok å investere i kvalitet.

Hvorfor ikke ha isbiter gjennom hele sommeren?

Hva er vel bedre på en varm sommerdag enn en drink med isbiter i? De siste somrene i Norge har vært rekordvarme, og mange finner ulike løsninger for å leve med den varmen. Man har egentlig ikke trengt å dra til Syden de siste årene for å oppleve enorm varme, det har vært nok med å dra til den lokale stranden for å få solet seg. Varmen kan være veldig deilig på sommeren, spesielt om man drikker kald drikke med isbiter for å kjøle seg litt ned mens man soler seg. En isbitmaskin vil kunne forsyne deg med isbiter hele sommeren uten at du trenger å jobbe noe for det. Det kan føles litt som om du har en egen bar på kjøkkenet som aldri går tom, du må selvsagt kjøpe god drikke i tillegg til isbitene da. Hvilken drikke som krever isbiter er opp til hver enkelt, noen liker cola, andre drikker iste, og noen liker å ta seg litt alkoholholdig drikke iblant.

Isbitmaskiner for privat bruk er ofte relativt små og bærbare, derfor trenger du ikke å bare bruke dem i hjemmet. Ta dem gjerne med deg på tur om du har lyst til å friske opp drinkene dine mens du er borte. Kanskje vil det da være best med en liten isbitmaskin som kan forsyne deg gjennom varme dager. Om du skal bære med deg isbitmaskinen, vil det ikke være lurt å sette den midt i solsteken, prøv å finne en plass med skygge, eller sett den innendørs. Selv om det høres fint ut med en isbitmaskin ved siden av solsengen, vil det nok ikke være optimalt for helsen til din maskin.

Det er ikke bare om sommeren at det er godt med isbiter i drikken. Når man først blir vant til det, er det egentlig vanskelig å slutte. Å ha isbiter i drinken gir en ekstra luksusfølelse som mange ikke vil være foruten, og det er ikke noe galt i å ha den følelsen året rundt. Skal du ha selskap i hjemmet ditt, vil gjestene sette stor pris på isbitene og blir kanskje inspirerte til å kjøpe en isbitmaskin selv. Om du er av typen som allerede lager deg isbiter med isbitformer, har du kanskje blitt lei av å løpe frem og tilbake til fryseren hver gang du må lage isbiter, først fylle i vann, for så å vente til de blir ferdige. En isbitmaskin vil gjøre prosessen mye enklere og raskere, alt du trenger å gjøre er å fylle i vann.

Er du redd for at isbitmaskinen skal streike midt i sommeren, akkurat når du trenger den mest? Da er det bare å kjøpe en isbitmaskin best i test, det vil være den beste løsningen for å sikre at du får isbiter gjennom hele sommeren. En god maskin vil holde lenge, men du må nok bruke litt mer penger om du vil ha veldig god kvalitet. Du kan spørre betjeningen i butikken du er i om hvilken type de anbefaler, eller så kan du undersøke litt selv for å finne ut hvilke type som er aller best.

Mye å velge i

isbit maskinDu vil finne flere typer isbitmaskiner på markedet, men alle er ikke så veldig forskjellig fra hverandre som du kanskje skulle tro. Noen av ulikhetene er på hvor mange størrelsestyper du kan velge i, hvor stor kapasitet den har, hvor raske de er, hvor lenge de varer, design og display. Men alle gjør selvsagt den samme jobben, nemlig å lage mange isbiter. Om du synes design er viktig kan det være litt forskjellig å velge i, blant annet kommer de i mange ulike farger og noen ser litt klumpete ut mens andre har veldig godt design. Kanskje vil du velge en isbitmaskin som passer til det rommet hvor du skal plassere den, da kan du bla litt på nettet for å finne den som vil passe best for deg.

Men design er ikke alt, isbitmaskiner har ikke alle samme tempo, størrelser eller kvalitet. Noen isbitmaskiner lager faktisk heller ikke firkantede isbiter, men lager mer knuste isbiter slik at du kan strø dem i drinken istedenfor å la de store klumpene plage deg. De beste maskinene vil også vare en del lengre enn billigtypene som ofte kan gå i stykker ganske fort. Har du tenkt å beholde isbitmaskinen over lang tid, kan det være lurt å satse på god kvalitet. Synes du det er viktig med mange størrelser å velge i? En god isbitmaskin vil ha opptil 3 forskjellige størrelser som du kan velge på displayet, er det en skikkelig fancy maskin vil den også ha en touch-skjerm som du kan trykke på. Det er altså litt å velge i selv om alle maskinen gjør nesten samme jobb. En tommelfingerregel er at du som regel kommer langt med god kvalitet.

Du kan lete etter en test av isbitmaskin om du synes det er vanskelig å velge. Da får du en fin oversikt over de beste maskinene på markedet, det krever ikke særlig mye undersøkning fra din side. En test vil vanligvis gi deg en oversikt over design, funksjoner, kvalitet, kapasitet, og annen relevant informasjon. Det trenger ikke å være så dumt å investere i god kvalitet om du har tenkt å bruke den en stund fremover.

Om du synes at vanlige isbiter er for store og bare kommer i veien, kan du alltids kjøpe en isbitmaskin knust is. De er ikke like vanlige, men ettersom det er et marked for slike maskiner vil de altså fortsette å selge. Knust is kan være en fordel om du ikke liker store isbitklumper. Da er det også lettere å velge akkurat hvor mye is du vil ha i drinken din. Noen mener at store isbiter ikke har noe for seg, og da er det godt at det finnes alternativer.

Ta godt vare på din isbitmaskin

Selv om isbitmaskiner er en herlig oppfinnelse som er enkel å bruke og som er lett å ta for gitt, kan det hende at den plutselig slutter å lage is. Det kan føre til stor irritasjon, kanskje begynner du å lete etter en ny en med én gang. Det trenger du ikke å gjøre, det kan være flere årsaker til at den har sluttet å fungere. Om du sliter med at isbitmaskinen er tett, kan det være fordi det er fryst vann i rørene eller at filteret har blitt tett. Det første du må gjøre er å sjekke filteret, det er bare å erstatte det med en gang. Om det er et rør som har fryst seg fast, kan du prøve å varme det opp med en hårføner eller noe lignende. Et tegn på at noe er tett er når maskinen begynner å lage isbiter som er mindre enn vanlig, eller når den rett og slett slutter å lage nye isbiter. Du kan spare mye penger på å reparere den selv, om du fortsatt har garanti på den kan du få den reparert, men det kan også ta litt tid.

Å reparere en isbitmaskin kan koste flere tusen kroner, altså like mye som det koster å kjøpe en ny en. Derfor er det ikke anbefalt, med mindre den fortsatt har garanti. For å unngå at isbitmaskin blir ødelagt, kan du ta noen steg for å sikre deg mot akkurat det. Du bør ikke sette den nær en ovn, grill, eller andre hetekilder som kan ødelegge maskinen. Prøv også ikke la den stikke ut for mye fra kjøkkenbenken slik at noen kan dytte den slik at den ramler på gulvet. Du kan også lese andre folks anbefalinger på nettet for å se hvilke maskiner som vil holde ut lengst, kanskje hadde det vært bra med en garanti som varer lenge også.

For å få mest ut av isbitmaskinen er det anbefalt å alltid bruke rent vann, det sier seg kanskje selv. Selv om vannet blir fryst, kan det fortsatt holde på bakterier som ikke er optimale å ha i drinken. For ekstra renslighet bør du også alltid bruke spaden som følger med maskinen, om det ikke fulgte med en spade kan du kjøpe en selv eller bruke en som du allerede har på kjøkkenet. Et annet problem med isbitmaskiner er at de ikke alltid vil lagre så mange nye isbiter om gangen, det kan bli et problem om du har mange gjester på besøk. Sørg for å ha et iskaldt oppholdssted for nye isbiter, da er det bare å føre dem over med en gang de blir ferdige, så blir det mer enn nok til alle gjestene.

Hvor lenge en isbitmaskin vil fungere, kommer an på mange faktorer. For eksempel om du tar godt vare på den, med god rengjøring og at den ikke faller i bakken. Husk å aldri blokkere viftene på siden av isbitmaskinen, det kan føre til problemer ganske raskt. En annen faktor er hvor god maskinen er i utgangspunktet. De billigste produktene er ikke alltid laget for å holde ut lenge, de kan bruke billigere materialer og produsentene vil vanligvis ikke bruke like mye tid på å sørge for at alle detaljene i systemet er tipp-topp. Om du kjøper en god isbitmaskin som er laget for å vare, kan den holde ut i mellom 5-15 år. Det er altså vanskelig å sette et bestemt tall på det, men det er vanskelig å være mer presis enn det.