Senk stressnivået i kroppen din med et godt og varmt fotbad. Det er nesten som å ha et eget spa i ditt eget hjem, bare at det er mye billigere og du kan bruke det når som helst. Et fotbad vil være ekstremt behagelig for føttene dine og kan i tillegg helbrede føtter som ikke er i topp stand. Det er bare å sette føttene nedi fotbadet, så kan du sette på en foss eller bølger og bobler som vil redusere smerter i føttene dine og fjerne spenning. Det finnes knapt bedre løsninger for å ta vare på føttene dine, dessuten er det veldig behagelig og anbefales selv om du ikke har noen problemer eller skader.

Finn ut hva som er fotbad best i test for å velge fotbadene med de fleste funksjonene, best brukervennlighet og mest massasje for pengene. Om du har lyst på et eget spa i hjemmet ditt, kan det være lurt å kjøpe ekte kvalitet slik at du får stresset ned mest mulig og får pleie føttene dine på best mulig måte. Det er en kunst å vedvare velvære i kroppen din – et fotbad vil være en god start for å øke livskvaliteten.

Et fotbad er kanskje luksuriøst, men hvorfor skal du ikke unne deg noe så godt? Moderne mennesker jobber så mye og kjemper mot tiden så mye at det er nærmest umulig å ikke bli stresset av det. Da skal man ikke skamme seg over at man vil ta vare på seg selv. Før i tiden måtte man dra på spa for å finne noe lignende, det var både mye dyrere og mer tidkrevende. Nå har vi endelig løsninger som lar oss få samme opplevelse i vårt eget hjem.

Du kan tilsette egne oljer om du ønsker det, men det lar seg ikke gjøre i alle fotbad, noen kommer til å bli tette hvis du setter oppi salt eller oljer, så les deg opp om det før du kjøper. Prøv å tilpass opplevelsen etter dine egne ønsker slik at du bare kan lene deg tilbake, velge riktig fart på massasjen og la alle trette muskler få sin behandling. Finn en fotbad maskin som vil passe til dine behov og som er i riktig størrelse. Du kommer helt sikkert til å nyte opplevelsen.

fotbad hjemmeDet er ikke bare voksne som kan slite med skader på føttene. Barn vil kanskje være enda mer utsatte ettersom de klatrer i trær, løper og leker på skolegården. Vi har sett på hvilke fotbad barn som passer for dem og om de er spesialdesignet for barn.

Har du lyst til å få med partneren din, vil det også være mulig å lage en romantisk stemning som vil få dere i godt humør. Sett av et par kvelder i uken for å slappe av og la bekymringene smelte bort. Det kan selvsagt kombineres med en filmkveld, eller så kan dere halvsove og slippe fri alt stresset og la fotbadet massere bort smertene i føttene. Planlegg gjerne i god tid før dere setter i gang, mange har egne rom for fotbad hvor de kan slappe av. Det går også an å kjøpe egne massasjestoler til å sitte på.

Hvordan fungerer fotbad?

Et fotbad bruker teknikker til å effektivt imøtekomme de problemene du skulle ha med føttene dine. Noen fotbad vil fjerne usunne eller giftige stoff fra føttene slik at de blir ekstra rene og sunne. De er også veldig beroligende og kan hjelpe mot stress. De kan forbedre sirkuleringen i kroppen, forhindre skader på foten, hjelpe mot depresjon eller angst, hjelpe mot hodepine og migrene og gi lavere blodtrykk. Det er ikke ofte du finner et produkt som hjelper mot så mye på én gang.

Et fotbad vil vanligvis ha massevis av massasjefunksjoner. De fleste modellene har en akupressur på bunnen som fungerer nærmest som akupunktur uten nåler og vil redusere stressnivået i føttene dine. Andre funksjoner kan være oksygen- eller boblemassasje som jobber på forskjellige punkter på føttene for å lindre sårhet.

Varmeterapi er en annen fantastisk funksjon som kan gi fotbadet varmt vann uten at du må varme det opp i ovnen din på forhånd, mange modeller vil ha en fjernkontroll hvor du kan endre på temperatur, maskinen varmer opp vannet for deg slik at det aldri vil bli kaldt. For den beste massasjeopplevelsen til dine føtter vil vi anbefale et fotbad med kuler, det kan kile litt først, men når du blir vant med det vil du ikke angre deg på at du kjøpte den.

Mange eksperter peker på refleksologi, som betyr at hvis du behandler spesifikke punkter på føttene, vil det også gi effekter andre steder på kroppen. Et fotbad vil generelt gi bedre helse til føttene og vil hjelpe deg med å slappe av, det er vanskelig å ikke bli entusiastisk over det. Det kan være en del funksjoner som du må sette deg inn i, men det er ikke særlig vanskelig når du først har kommet i gang. Les manualen om du er i tvil eller let på internett om det er noe du lurer på.

Størrelse

Alle fotbad er designet slik at føttene dine skal passe perfekt. Om du bruker skostørrelse over 47, vil kanskje ikke alle fotbadene passe til føttene dine. Men du må ikke bekymre deg for mye, det finnes mange fotbad som er spesiallaget for ekstra lange føtter også. Et fotspa vil som regel være cirka 30 centimeter i bredden og litt over 40 centimeter i lengden.

Om du har tenkt å kjøpe fotbad til barna, finnes det mange leverandører som har akkurat det. Du finner fotbad til barn både i riktig størrelse og i morsom design, noen av dem ser rett og slett ut som leketøy. De er rundt 15 centimeter i lengden og 35 cm. i bredden, perfekt til små føtter. Disse fotbadene vil ikke være egnet for barn under 3 år.

Noen fotbad vil også være dypere enn andre – kanskje vil du varme opp mer enn bare fra ankelen og ned? De fleste fotbadene er ganske korte i høyden, men om du bare leter litt vil du nok finne noen som er dypere enn normalen.

Design

De fleste fotbad har veldig enkel design. De ser ut som minibadekar og ser ofte ganske moderne ut, de er tross alt utstyrt med teknologi, og du fant ikke mye som lignet på de før i tiden. Man hadde kanskje fotbad for flere tusen år siden - men de så veldig annerledes ut. Du vil se helt tydelig hvor begge føttene skal være og man kan se at det stikker opp noen knotter som skal massere føttene. De aller fleste fotbadene ser ganske like ut, de varierer for det meste i farger og funksjoner.

Et fotbad ser ut som en oase midt i hjemmet ditt. Mange designere har vært ekstra gode til å få dem til å nettopp se ut som det, da gjelder det å se naturlig ut og hjemme bort elektronikken i blomster og lys. Mange billige modeller ser ikke særlige pene ut, de ser nesten ut som et plastikkleketøy. Gå for et fotbad best i test eller let rundt på nettet hvis du vil ha noen skikkelige fotbad som passer til badet ditt eller der hvor du har tenkt å bade føttene dine. Det går også an å kjøpe en massasjestol for å sitte på for den ultimate opplevelsen.

Skal du ha fotbad hjemme kan du jo også designe den litt selv med å legge til blomster og lys eller hva du enn skulle finne på. Kanskje vil du dedikere et helt rom til ditt eget spa, da kan du prøve å enten gå for den naturlige stilen eller et moderne hvitt spa. Du har mange muligheter om du tenker over det.

Pris

Vi har sett på fotbad pris og funnet ut at fotbad ikke er så dyre som man kanskje skulle tro. Det er en del konkurranse der ute som presser ned prisene. Noen merker som er verdt å merke seg er Beurer, Medisana, Scholl og OBH Nordica. For skikkelig kvalitet ville vi ha brukt over 500,- kroner, men det er ikke så mye for et fotbad om du tenker over det. De billigste fotbadene sliter ofte med småting som å varme opp vannet ordentlig, dessuten vil de mangle mange funksjoner som de dyrere modellene har, og i det hele tatt vil de ha dårligere kvalitet.

Er du ute etter å ta fotpleie på alvor, ville vi ha skydd unna billigmodellene. Du vil få bedre effekt med de som har skikkelig kvalitet. De vil gjøre jobben veldig bra, og gir foten din skikkelig pleie. Prøv å finn et fotbad best i test for skikkelig kvalitet, det synes vi at du kan unne føttene dine.

Når det er sagt, er det ikke slik at de billige fotbadene er ubrukelige. Hvis du ikke har noen skader eller problemer med foten din og vil bare prøve ut et fotbad for å se om det fungerer er det ikke noe galt i å kjøpe de billigste. Da får du testet dem ut, se om du liker dem og kanskje vil du kjøpe en bedre en senere. Eller så synes du ikke det er så viktig, og vil bare kose deg litt med den en gang i blant. Et billig fotbad er perfekt for nybegynnere eller de som ikke tar det så seriøst.

Finnes det garanti på fotbad?

Om ditt fotbad har garanti eller ikke kommer helt an på hvor du kjøper dem. Prøv å les deg opp på produktbeskrivelsen hvis du kjøper på nettet, eller spør betjeningen om du er i en fysisk butikk. Noen fotbad har ingen garanti i det hele tatt, mens andre kan variere. Det kan være forskjell mellom de billige og de dyre modellene. Vi har funnet ut at ofte har billige modeller garanti på 30 dager, mens de dyre har opptil ett år. Men som sagt må du sjekke før du kjøper - det kan ofte variere.

Skal du kjøpe et dyrt fotbad vil vi absolutt anbefale å ha garanti i tilfelle den ikke fungerer. Kanskje har du brukt en god del av pengene dine og har tenkt at de skal holde i flere år, da ville det ha vært veldig dumt hvis de blir ødelagt etter kort tid. Det kan jo for eksempel skje at de har produksjonsfeil eller at noe uventet oppstår. De billige modellene på den andre siden vil bli ødelagt mye fortere idet de ikke har så god kvalitet. Det er nok derfor de ikke har så lang garanti også.

Når er fotbad mest nyttige?

Er du en treningsentusiast og bruker føttene mye, kan det være lurt å pleie dem i fotbad en gang i blant. Fotbad kan være veldig god terapi til føtter som blir utsatt under trening, som i for eksempel fotball, kardio eller lange gåturer til fjells. Uansett om man trener eller ikke, så bruker mennesker føttene mye hver eneste dag, og ofte kan de bli såre eller få småskader.

fotbad barnFotbad er derfor veldig nyttig til å holde føtter så friske og rene som mulig, de blir massert og behandlet på en måte som kan helbrede føtter som har vært i veldig hardt føre. Om du har store skader på føttene må du selvsagt gå til lege først, men har du mindre skader eller plager vil fotbad være tingen for deg. Noen fotbad fungerer nesten som akupunktur og vil derfor hjelpe på andre steder på kroppen i tillegg.

Fotbad er ikke bare laget for folk som har skader i føttene. Mange som opplever mye stress i jobbsammenheng vil ofte dra på spa med en gang de har fri for å senke stressnivået i kroppen. Problemet med spa er at det ofte er dyrt og tidkrevende, et fotbad kan gi en massasjeopplevelse som ligner på det man får på et spa - men ikke like mye, selvsagt. Fordelen med et fotbad er at det er mye billigere, mindre tidskrevende og kan gjøres i eget hjem. Det er raskt og enkelt, og gjør en utmerket jobb med å lindre smerter og senke stressnivået i kroppen.

Hvordan velge riktig fotbad?

Det finnes mer enn nok fotbad som du kan velge mellom. Hvilke funksjoner skal man se etter? Det først du må tenke på er hvor mye penger du har tenkt å bruke. For et par hundre kroner vil du ikke få særlig god kvalitet, disse kan sikkert være helt OK til de som ikke er ute etter en skikkelig opplevelse, men hvis du vil ta fotbadet ditt seriøst vil du nok ha mange funksjoner og et fotbad som gjør det som den sier den gjør.

Varme er veldig viktig, hvis du må varme opp eget vann (som du noen gang må gjøre på de billige modellene) er det nesten like så greit å fylle opp en balje som de gjorde i gamle dager. Gode fotbad varmer selv opp vannet og holder det varmt slik at du trenger å bekymre deg over det, de har også fjernkontroller som lar deg stille inn riktig temperatur. Brukervennlighet kan også være en fordel, om den ikke er lett å bruke kan det ofte føre til stor irritasjon.

Ellers kan du se etter forskjellige funksjoner som vannstråler, akupressur og en dispenser til å helle oppi olje, eller hva du enn vil ha oppi. De beste modellene er designet for å massere føttene dine så godt som mulig og vil ofte utgjøre en stor forskjell. Andre ting du bør se etter er størrelsen på fotbadet og om den lager mye lyd. Hvis den er bråkete vil den ikke være like behagelig og stressnedsettende - det sier seg selv. Let etter en fotbad test for å finne et godt fotbad som du kan bruke i god tid fremover.

Skal du kjøpe fotbad for barn, har Orbeez spesialisert seg på det. Det er fotbad som ser ut som leketøy og perfekt til barn. Fotbadene til Orbeez vil ikke ha like mange funksjoner som de fleste til voksne, men det finnes andre leverandører, som for eksempel OBH Nordica, som har laget fotbad til barn med vibrasjonsmassasje, bobleeffekter og varme.

Hvordan ta vare på et fotbad?

Tenk på om delene i fotbadet er lett å demontere for vasking, det vil gjøre det mye enklere å rengjøre den. Om du har tenkt å bruke salt eller såpe i fotbadet må du også finne ut om det er mulig i ditt fotbad, på noen modeller er det ikke mulig siden det vil tette igjen avløpet.

For å vaske fotbadet ditt, må du først tømme ut alt vannet og rengjør overflaten. Bruk vaskemiddel og varmt vann, deretter kan du skylle med varmt vann. Du kan tørke med et håndkle eller en klut, så kan du desinfisere med klor. Skyll igjen med varmt vann og tørk med kluten.

Les deg opp på fotbadene du kjøper, og husk at god kvalitet ofte koster litt ekstra. En fotbad massasje test vil gi deg en pekepinn på hvilke modeller som kommer best ut. Ellers er det bare å finne det fotbadet som er riktig for deg. Finn riktig størrelse og fotbad med de funksjonene du er ute etter. Husk å ta godt vare på fotbadet slik at det vil vare en stund.

Oppsummering

Vi har sett på pris, design og tips til fotbad. Et fotbad er en god hjelper til såre og skadede føtter og vil i tillegg gi god massasje som kan hjelpe mot stress. Tilrettelegg opplevelsen slik at den passer for deg. Sett gjerne av en hel kveld til fotbadet for å slappe helt av.

De beste fotbadene vil nok koste rundt tusen kroner, da vil du få gode funksjoner og et fotbad som både ser bra ut og som vil holde en god stund. Billigmodellene på et par hundre kroner kan gå i stykker fort, og du må forberede vannet selv, dessuten ser de ut som plastikkdingser som ikke er særlig attraktive. For rundt 500,- kroner vil du få et OK fotbad som er for de middels interesserte.

Husk å ta godt vare på fotbadet ditt. Å holde det rent er opp til deg og tar ikke noe lang tid, prøv å se etter fotbad som kan demonteres for vasking. Let også etter fotbad som tillater at du legger i olje og salt uten at avløpet blir tett.

For den ultimate opplevelsen, vil vi anbefale å pryde fotbadet med blomster og oljer og ha et fotbad som ser naturlig ut. Du kan ha så mye planter i rommet at du føles ut som om du er i en jungel, sette på fuglemusikk og la tankene føre deg til et helt annet sted. Det er mange muligheter for å lage en god opplevelse, men alle er forskjellige, så tenk på hva du vil få ut av opplevelsen. Det er også mulig å kjøpe en massasjestol slik at det ikke bare er føttene som masseres.

fotbad best i testEt fotbad er en fantastisk oppfinnelse som vil lindre smerter i føttene og som lar deg slappe helt av. Det har nok vært fotbad i verden siden romertiden, men de ga ikke like god massasje som de moderne, elektroniske modellene. Varmefunksjonen gjør at du slipper å varme opp vannet selv, det er bare å stille inn temperaturen med fjernkontrollen. Dessuten er det funksjoner som fossefall, stråler og kuler som masserer føttene – de har tenkt på alt!

Når det kommer til størrelse, må du kanskje lete litt hvis du ikke har helt vanlig fotstørrelse. For voksne med skostørrelse over 47 finnes det spesialmodeller som passer til deg. Dessuten finnes det modeller som er designet for barn, som tar godt vare på deres små føtter. Fotbadene til barn er ofte som små leketøy, men det finnes mange som har flere av de samme funksjonene som de voksne modellene har.

Nyt opplevelsen som et fotbad kan gi - mulighetene er uendelige. Vi synes at alle burde unne seg et fotbad en gang i blant, det er virkelig en fin opplevelse, spesielt om du har mye stress i hverdagen. Se etter et fotbad med god kvalitet som vil holde en stund og ta godt vare på det.