Elektriske griller har blitt bedre og bedre de siste årene til glede for alle grillentusiaster. Det er noe helt annet å lage mat ute enn inne på kjøkkenet, godt utstyr vil gjøre opplevelsen enda bedre. Skal du være vert for mange gjester vil de sette pris på en god grill. Har du skikkelig grillutstyr vil du bli nesten like glad i det som bilen din, og maten vil smake mye bedre. Før du kjøper deg en grill bør du lese mye om hva du leter etter i en grill slik at du ikke angrer deg etter første grilløkt. Det er flere fallgruver man kan komme borti i grillmarkedet, så tenk deg nøye om.

Elektriske griller finnes i alle slags størrelser og prisklasser. Har du liten plass på verandaen din bør du kanskje måle opp før du kjøper en grill slik at du vet at den passer. Om du skal ha mange gjester kan du tenke på å kjøpe en grill som har plass til mye mat om gangen. Andre ting å tenke på er om grillen har lokk, en tidskontroll, riller eller hel overflate, varmekapasitet, hvor lang tid bruker de på å varme opp, osv. Hvor mye penger du har tenkt å bruke vil nok også spille en rolle.

Skal du ha en elektrisk grill av god kvalitet bør du lese en elektrisk grill test. Det finnes nemlig så mange ulike typer at det er lett å bli villedet. En god grill vil gi deg glede og god mat i mange grillsesonger, men tenk nøye på hvilken type du trenger før du kjøper en grill. Noen må ha en stor overflate for å få plass til maten, mens andre vil ha mindre griller som er bærbare. Kanskje er også design viktig for deg?

Skal du ha en liten elektrisk grill er det faktisk veldig mange på markedet å velge imellom. Bærbare griller har blitt populært å ta med på hytta eller på camping. Det flotte med disse grillene er at de er lette å bære på og er fortsatt gode å grille på og har mer enn nok plass til måltid for noen personer.

Enkel måte å tilberede mat ute

elektrisk grill testVarmeelementer på overflaten vil sørge for at grillen blir varm når du slår den på. Som regel må du vente ca. 5 minutter til den er varm nok, da kan du sette på mat og la den varmes. Noen griller har en dryppeskål som fanger fettet fra maten. Varmen på grillen blir distribuert jevnt slik at all maten får like mye varme. Elektriske griller bruker elektronikk istedenfor gass eller kull til å varme maten, det er både billigere og bedre ettersom varmen jevnes ut på elektriske griller. De er veldig enkle å bruke, du kan stille inn varmen på panelet og eventuelt trykke på mer avanserte innstillinger om du har det. Noen griller har egne innstillinger for grilling av grønnsaker, og diverse andre muligheter. Har du med ferdigmat som trenger å varmes, trenger ikke de like lang tid som rått kjøtt.

En av ulempene med elektriske griller er at du må koble til stikkontakten, derfor bør den settes nær huset, eller så kan du bruke en forlenger fra huset til hagen. Grillen vil vanligvis lyse etter at den har blitt varmet opp for å signalisere at den er klar til bruk. Husk å snu maten slik at den blir varmet på begge sider. Som regel tar det rundt 20 minutter å steke, men hold alltid et øye med den i tilfelle den blir for stekt. Ha igjen lokket for å isolere varmen, da kan det gå enda raskere. Om du støter på problemer med grillen din kan du alltids lese bruksanvisningen, der vil du finne mer spesifikk informasjon om akkurat din grill og hva den kan gjøre.

Det finnes også griller som kan bruke innendørs, men de fleste forbinder nok grilling med utendørs aktivitet. En elektrisk utegrill passer godt til å ha i hagen, men må ikke brukes inne. Det er mye mer koselig med hageselskap enn å spise inne om været tillater det. Ettersom så mange forbinder sommeren med grilling i hagen, vil man kanskje glede seg enda mer om man har en god grill å bruke.

Forskjell på gass, kull og elektronisk

Fordelen med elektrisk grill er at de er enklere og raskere å varme opp. De vil også finnes i mange typer størrelser, er billige å bruke, mindre brannfarlig, mer miljøvennlig (ettersom de ikke slipper ut giftige gasser), gir bedre helsegevinst ettersom de fjerner mer av fettet, og mye annet. Med andre ord er det ikke rart at de har blitt så populære. Bor du i blokkhus vil du kanskje ikke ha lov til å bruke annet enn elektriske griller pga. brannfare, det er også noe du bør tenke på. Elektriske griller er altså lettere å stole på, siden de ikke har levende ild som kan være litt upåregnelig.

Men noen vil påstå at elektriske griller ikke gir samme grillfølelse som gassgriller og kullgriller, de vil minne mer om bål ute i skogen med levende ild. Elektriske griller vil heller ikke gi så mye smak på maten, noe man bare får med levende ild. Skal du bruke kull må du finne en god del plass slik at du ikke setter fyr på ting rundt deg, du vil føle deg mer som en barnevakt ovenfor en kullgrill enn en elektrisk grill. Dessuten må du handle mer kull i ny og ne, det kan være kostbart og krever litt ekstra anstrengelse som du slipper på elektriske griller. Mange vil ha personlige preferanser og litt mer personlig tilknytning til noen typer griller, og det er helt greit. Om du synes at smaken på maten er mye bedre med åpen ild, får du for all del bare fortsette med det.

Alt i alt er nok elektriske griller å foretrekke for de fleste og de blir stadig mer populære. De er enklere å bruke og kommer i mange forskjellige varianter. De vil kanskje ikke gi den samme, gammeldagse følelsen av grilling, men andre vil mene at det ikke er noe galt i å være moderne. Dessuten er elektriske griller enklere å rengjøre og vil nok ha litt lengre holdbarhetstid.

Det finnes både bærbare og stasjonære griller

Du vil finne griller som er like små som vaffeljern og andre som er like store som et PC-bord. Det er mer enn nok av utvalg på elektriske griller, det kommer helt an på behov, hvor mye plass du har og hvor mye penger du har tenkt å bruke. Skal du ha mange gjester og har tenkt å lage mye mat om gangen, kan det være lurt å ha en stor overflate til å plassere maten. De største grillene har veldig store overflater og plass til mye mat, det kan også være lurt med en sidebrenner, da slipper du å måtte sette kjelen din inne på kjøkkenet mens du griller ute. Om du har veldig god råd kan du kjøpe et utekjøkken, de er veldig fancy og nærmest like store som kjøkkenbenken din. Hvorfor ikke ha et helt kjøkken ute?

Det finnes mange myter om at bærbare griller går i stykker med én gang, men de er nok mer holdbare enn folk flest skulle tro. Lurer du på hvilken grill som er best kan du finne det ut ved å lese en elektrisk bordgrill test. De beste bordgrillene vil nemlig holde ganske lenge, og er ikke like skjøre som engangsgriller. Tenk bare på hvor god din smarttelefon er, det er ikke noe problem med dagens teknologi å lage små griller med god kvalitet.

Hvor stor grill du skal ha kommer altså an på hvor mye du skal grille, men det er også andre faktorer som spiller inn. Blant annet vil små griller være mye lettere å bære med seg, så skal du ute til skogs kan de faktisk få plass i sekken din. De svære grillene er vanskelig å flytte på, de kan kanskje rulle litt rundt i hagen, men skal de helt andre steder enn der de vanligvis er, kan det ta mye tid å flytte på dem. Akkurat hvor store grillene er kommer helt an på hvilken type du har, men en bærbar grill vil være rundt en halvmeter i bredden og ofte litt mindre i høyden. Selv om de små, bærbare grillene har blitt mer populære, vil de fleste forbinde griller med noe litt større. Den vanligste størrelsen er litt over en meter i høyden (med hjul og stativ), og litt under en meter i bredden, da tenker vi altså på de ovale grillene.

En elektrisk bordgrill vil uansett falle godt i smak for mange, det kommer litt an på hva slags grilltype du er. Noen liker å sitte ved bordet mens maten lages, dessuten tar de veldig liten plass om det er trangt på verandaen din. Disse grillene vil også koste noe mindre enn de største typene, så det kan absolutt være et godt valg.

Minimalistisk eller avansert?

Elektriske griller er en ettertraktet vare og det flyter over av forskjellige stiler og designs på markedet. I medium størrelse vil du finne mange med veldig enkelt og minimalistisk design, og andre som har med skap og mange knapper. Du kan for eksempel kjøpe en grill som ser ut som en kontorstol med 5 hjul, lang midje og et brett mellom grillen og hjulene, den vi har sett på har en oval overflate, er helt svart og har bare én knapp hvor du kan endre på temperatur.

Andre elektriske griller i medium størrelse gjør litt mer ut av plassen sin og har gjerne et skap mellom grillen og hjulene hvor du kan plassere diverse krydder, hamburgerbrød, eller andre ting som du bruker under grillingen. Disse typene har gjerne også en rektangulær overflate med mye plass til maten og ofte mange knapper med innstillinger og litt mer moderne design. Selvsagt vil du finne mange mellomvarianter, noen er også litt mer i det kreative hjørnet.

En elektrisk grill best i test vil være et godt kjøp for fremtiden. De beste grillene vil nok ha litt flere funksjoner enn de veldig enkle typene, og som grillsjef vil du nok kunne få godt utbytte av dem. En sidebrenner kan for eksempel være lurt å ha om du skal lage litt mer kompliserte retter enn bare pølser og hamburgere, det er tross alt mye annen god mat som er vel så godt. Litt variasjon vil også gjøre gjestene glade, og der vil de beste grillene kunne gjøre jobben veldig godt.

Bærbare griller har blitt ganske populære for tiden, de kommer også i mange forskjellige designs. Noen ser rett og slett ut som et vaffeljern, andre ser ut som toastere, noen har lokk på mens andre ikke har det. Som regel er de små grillene ganske enkle, noen har bare en grilloverflate uten så mye annet. Den største fordelen med de små grillene er at de er lette å ta med seg på tur, men skal du grille i hagen er det kanskje bedre med noe større. Noen av de beste grillene der ute er som små kjøkken, faktisk er de ikke engang så mye mindre enn et kjøkken. Da vil du få mange skap for å legge ting i, mange overflater med mye plass til mat, sidebrennere og massevis av innstillinger.

Sett av penger til en god grill

Har du tenkt å kjøpe elektrisk grill? Da kan det være lurt å se litt på kostnadene først. Kanskje vil det være lurt å spare opp noen tusen til en skikkelig god grill slik at du har en som varer lenge og vil ha plass til mye god mat. Prisene på elektriske griller varierer veldig, det kommer helt an på hvilken størrelse og kvalitet du har tenkt å ha.

Skal du ha en helt vanlig elektrisk grill til hagen vil den nok koste et sted mellom 1000-5000 kroner. Men du vil finne både billigere og dyrere griller. Om du skal ha et helt grillkjøkken vil det koste oppimot 50.000,- kroner, og kanskje mer enn det. For bærbare griller kan du komme under tusenlappen, faktisk vil noen koste bare noen hundre. Men en kvalitetsgrill vil koste noen tusen kroner.

Det er altså stor forskjell på pris, som regel er det slik at dess større de er, dess dyrere blir de. Men det betyr ikke at alle bærbare griller er billige, men en billig elektrisk grill kan være et bedre kjøp enn å kjøpe massevis av engangsgriller hver gang du skal på tur. Elektroniske griller er nok en litt enklere og mer stilig måte å grille på.

De fleste som tar grillingen seriøst vil nok heller ha en stor elektrisk grill, kanskje ikke av den aller største typen, men ihvertfall medium størrelse. Denne størrelsen er nok fortsatt den mest populære og kommer i mange ulike varianter. Det kan være store kvalitetsforskjeller på de billigste modellene og de som koster litt ekstra, så tenk deg litt om før du finner den rette grillen for deg.

Sørg for å ha en god grill til sommersesongen

Sommeren er høytid for grillelskere over hele landet, det er noe helt spesielt å samles i hagen rundt et stort bord mens grillen lager god mat. Noen griller mer enn andre, og da er det ikke så dumt med en stor grill som har plass til mye mat og som får naboen til å bli litt misunnelig. En elektrisk grill vil ikke være like brannfarlig som kullgriller og kan trygt plasseres på verandaen. Det er enkelt å lage mat på den, det er bare å vri på hjulene hvor du stiller inn varme og å legge på mat.

En bærbar grill er genialt for de som liker å gå mye til skogs istedenfor å sitte i hagen. Ta med deg pølser og hamburgere, så kan du grille enkelt på hytta eller ved campingplassen. En bordgrill er en veldig enkel og praktisk oppfinnelse som lar deg ta med deg grillen på langtur. Det kan være mye styr med å lage bål, en elektrisk grill vil sørge for at maten er klar mye raskere.

En test av elektriske griller vil se på hvor rask den er til å varmes opp, hvor lenge den vil holde og hvor gode funksjoner den har. Uansett om du skal ha en bordgrill eller en litt større type, vil det lønne seg å lese seg opp på hvor god den er. Kvaliteten på elektriske griller kan variere ganske mye, kjøper du en billig grill vil du nok få det du betaler for.

Husk å kjøpe riktig grill

For å være grillkonge må du ha riktig grill. En god grill er noe å være stolt av, det er også noe som er veldig samlende for familie og venner når grillsesongen er i gang. Men det er ikke alle grillene på markedet man vil ha råd til, det er ytterst få som er tjener så bra at de kan spandere på seg et utekjøkken til 60.000,- kroner. Men du vil også finne flotte griller til rundt 5000,- kroner. Du bør tenke på hvor mye plass du trenger til maten, og kanskje bør fargen på grillen matche huset eller verandaen? Noen synes også det er nødvendig med en sidebrenner, men om du ikke har tenkt til å lage avansert mat vil det nok ikke være nødvendig. En elektrisk grill er det mest populære valget for tiden ettersom de er så enkle å bruke og de blir sett på som ganske moderne. Men det finnes mye variasjon på markedet, så det gjelder å lese seg opp før man foretar et kjøp.

Se deg nøye om og let etter en grill som vil passe bra for deg. Kanskje vil du finne en elektriske griller test som har testet ut akkurat den grillen du vil ha. Å kjøpe på måfå kan ofte føre til uforutsette problemer. Kanskje vil den ikke passe til verandaen, kanskje liker du ikke fargen, eller kanskje den går i stykker med en gang? Det er mer enn nok av informasjon på nettet om gode griller som kan føre deg til et flott kjøp.

Skal du reise mye bør du kanskje ha en bærbar grill, de store grillene er nok ment mest for de som skal la den stå i hagen i lang tid. Du kan også bruke en liten grill i hagen, noen liker å sette den på bordet og flippe hamburgere mens man sitter ved bordet. Men de bærbare grillene er ment mest for de som skal ta den med på tur, det er fantastisk om du ikke har en god ovn på hytta eller om du skal på camping. Uansett hvilken type grill du skal ha, vil det være en del å tenke på. Vær bevisst på hvor mye penger du har tenkt å bruke og hvilken størrelse du er ute etter, da blir valget ofte litt enklere.

Om du synes det er altfor dyrt med kvalitetsgrill kan du alltids vente på elektrisk grill tilbud, man vet aldri når butikkene skrur ned prisene dramatisk. Før du bruker alle sparepengene dine på den første grillen du ser, kan det kanskje være lurt å vente litt for å se om det dukker opp noe bedre. Det er tross alt noe som skal brukes over veldig lang tid, så du bør tenke deg godt om.

Hvordan vasker man en elektrisk grill?

Det kan være mye fett og matbiter som sitter fast på grillen etter noen grilløkter, men det er ikke umulig å få fjernet dem. Det første du må gjøre er å koble fra grillen din før du begynner med rengjøringen. Etter at den har kjølt seg kan du hente en spade for å kvitte deg med de største bitene som sitter fast, du kan godt bruke den som du bruker under grillingen. Deretter kan du fylle en svamp eller fille med såpe og vann, så kan du prøve å fjerne resten av skitten. Etter å ha brukt svampen kan du tørke bort fuktet med papir.

Andre måter å rengjøre på kan være å bruke damp til å fjerne skitt som sitter godt fast. Husk at mange deler kan tas av slik at de blir enklere å rengjøre. Om du har en dryppeskål bør du også tømme og vaske den. Det er viktig å holde grillen ren slik at den skal fungere optimalt. En elektrisk grill vil være enklere å rengjøre enn en gassgrill eller kullgrill, så da slipper du den ekstra jobben. Det er for det meste overflaten som skal rengjøres mest ettersom det samler seg mange matrester der. Dess mindre overflate grillen din har, dess mindre rengjøring vil det bli.

En nedslitt grill er ikke noe pent å se på. Gjestene dine vil nok legge merke til om grillen holder på å gå i stykker. Det krever ikke så altfor mye å vedlikeholde den, så det kan være lurt å gjøre. Om du synes at grillen går i stykker selv om du tar godt vare på den, kan det tyde på at du har valgt å kjøpe billig istedenfor kvalitet. Kanskje bør du se på en test av elektrisk grill for å finne en flott grill som vil vare i mange år fremover.

Gjør mest ut av grillingen

elektrisk bordgrillHar du funnet fram til kokkespiren i deg? Let opp oppskrifter på nettet for å overraske venner og familie med nydelige måltider. Sommeren kan bli ekstra god om du tar grillingen seriøst. Før du legger på maten kan det være en god idé å bruke litt matolje. Vent til grillen er ordentlig varmet opp, så kan du hive på all den gode maten. Husk alltid på at det vil være brannfarer med grilling, uansett hvilken type du har. Det skader ikke å være litt ekstra forsiktig mens du koser deg med grillingen.

Å bare spise pølser og hamburgere kan bli litt kjedelig i lengden. Prøv å eksperimentere med nye retter, da kan det også være greit med en sidebrenner til å ha en kjele på slik at du slipper å løpe inn og ut av huset. Den beste elektriske grill vil ha nok av funksjoner til å lage de beste rettene. Kanskje trenger du også en grill med et skap for å oppbevare krydder, dressing, og lignende? En enkel grill kan bli litt tafatt i lengden, så sørg for at du har en som dekker alle dine behov.

En fordel med å kjøpe en god grill er at den vil holde lengre. Kvalitetsgriller kan vare i rundt 10 år, men det forutsetter at du tar godt vare på den og vasker den. Om du ikke tar godt vare på den kan den gå i stykker etter bare 3 år. Det kommer nok uansett på hvilken type grill du har, men som en tommelfingerregel kan du si at den bør holde ihvertfall i 5 år.

Oppsummering

Gjør deg klar til neste grillsesong med en kvalitetsgrill. Det er også mulig å grille i andre årstider enn bare sommeren om været tillater det. Enten du er hobbygriller eller grillkonge i nabolaget kan det være lurt å tenke på hvilken type grill du skal ha. For eksempel bør du tenke på pris, størrelse, design og kvalitet, om du leser deg opp godt nok vil du sikre deg mot bomkjøp.

Elektriske griller vil som regel være bedre enn gass og kull. De er enklere å bruke, mindre brannfarlige og billigere å bruke. Den største svakheten med elektrisk er derimot at du ikke får den ekstra smaken som du vil få fra levende ild. Men mange mener at elektrisk er fremtiden, og markedet fylles stadig opp med nye grilltyper i mange forskjellige fasonger.

Har du spart opp nok penger til å kjøpe en god grill som vil vare lenge? Det vil ofte lønne seg å spare litt ekstra slik at du får den perfekte grillen til hagen. For rundt 5000,- vil du få en ganske god grill, men skal du bruke grill i profesjonelle sammenhenger bør du nok bla opp mye mer enn som så. De dyreste grillene koster nemlig mer enn 50.000,- kroner. Om du ikke griller så altfor ofte, er det fullt mulig å bli fornøyd med en enkel grill til tusenlappen, men da bør du ikke ha så altfor høye forventninger.

Selv om de fleste tenker på griller i medium størrelse med stativ og plass til mye mat til hele familien, har det blitt stadig mer vanlig med bærbare griller. Elektriske griller kan nemlig bli mye mindre enn de som bruker gass og kull. En bærbar grill kan være flott å ta med på hytta eller på campingtur slik at du slipper å prakke med nye engangsgriller hver eneste gang.

Mange er kanskje nysgjerrig på hvor gode griller profesjonelle kokker bruker. De er ofte veldig opptatt av kvalitet og liker å ha mye plass til å tilberede maten. Det finnes egne utekjøkken til de med god råd eller til de som lever av å lage mat, det er akkurat som å ha et eget kjøkken ute i hagen. Som hobbygriller bør du nok ikke bruke penger på noe så stort og dyrt, men du kan likevel bli fascinert over dem.

Ta deg god til å forberede grillingen før du får besøk. Husk å handle inn all maten du trenger og les gjerne oppskrifter på nettet om du skal lage litt mer avanserte retter. Matlaging er en kunst, så det kan ta litt tid før man får skikkelig tak på det. Når du først har noen flotte retter på repertoaret vil du aldri se deg tilbake. Det er mange grillentusiaster der ute som tar grillingen seriøst, så det gjelder å ha en grill som passer til din stil.

Til slutt vil vi be om at du tar godt vare på grillen din for at den skal holde ut i mange år fremover. Elektriske griller er enklere å vaske enn griller med kull og gass. Bruk en fille eller svamp med såpe og vann for å fjerne flekker, du kan bruke en liten spade til å få bort de største matbitene som sitter fast. Da blir grillen klar til bruk, det vil du ikke angre deg på neste gang du bruker den!